Geblakerde prei met sinaasappelkrokant
15 min bereidingstijd
10-15 min op de BBQ
10-15 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Strooi de rösti op de bakplaat en rooster in 10-15 minuten goudbruin en krokant. Schud de rösti op een bord en laat afkoelen. Steek de barbecue aan.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht. Meng de sinaasappelrasp, het knoflookpoeder en de oregano door de rösti.
- Was de preien, maar laat ze heel. Leg ze op de hete barbecue en gril de preien op hoog vuur snel rondom bruin, haast zwart. Keer ze regelmatig.
- Leg de preien opzij naar waar de temperatuur lager is en gril nog 8-10 minuten, tot de binnenkant gaar en zacht is.
- Leg de geblakerde prei op een schaal en bestrooi met de sinaasappelkrokant. Verwijder voor het eten het buitenste geblakerde blad.
- Blakeren is hip! Zeker prei is heel geschikt voor deze bereidingswijze. Het geeft de groente een extra smaakdimensie, terwijl de binnenkant boterzacht wordt. Bestrooi met krokante sinaasappelrösti voor een mooie balans.
- Tip: Ook aubergine en spitskool zijn lekkere groenten om te blakeren.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 100 kcal
- 2 g vet waarvan 0 g verzadigd
- 15 g koolhydraten
- 3 g eiwit
- 6 g vezels
- 0,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen